Säljes

Segelbåtar

datum:
2017-09-04
region:
Skåne
kategori:
Segelbåtar
Pris: 20 000 kr

One off Lill Scampi - IW26 - 1972

Detta är den första IW26 (Lill-Scampi) konstruerad 1972 med Lill Scampi skrov och modifierad överbyggnad i trä. Konstruktionen är en utveckling av "Genant" som seglades av skeppare Leif Eriksson och vann flera tävlingar under sent -60 och tidigt-70 tal. Skrovet kommer från IW varvet på Orust och båten fördigställdes på Rosättra varv. Innan sjösättning fick båten namnet "Genant GT" med Leif Eriksson som skeppare.

Båten är en one off och en viktig del i svensk seglingshistoria.

Vi har ägt båten i fem år och de senaste två somrarna har hon tyvärr inte ens kommit i vattnet p.g.a. husbygge/renovering.

Vi vill hitta en värdig ägare och varsam hand till denna anrika båt. Genant GT är fantastiskt rolig att segla och går fint i sjön. Upplevelsen slår de flesta båtar i denna klass. Hela överbyggnaden är i mahogny som de senaste åren blivit väderbiten och behöver en del kärlek för att återfå sin forna glans. Vi har inte använt inombordsmotorn, utan kört med utombordare, då vi seglat in i hamn. Tyvärr har den lilla utombordsmotorn blivit stulen. Vi har inte haft igång inombordaren sedan vi köpte båten (-12) men det är hydrualdriven propeller som, enligt tidigare ägaren skulle fungera väl.

Båten har originalsegel från sina fornstora dagar samt är kompletterad med några nyare segel.

Fungerar utmärkt som familjebåt med fyra bäddar med klädsel från (-11), två gasplattor, vask och WC. Inredning i mahogny.

Vi har dåligt samvete för att vi inte tagit tillräckligt väl hand om denna sköna dam och att de skånska stormarna har fått pina henne. Men som den äkta skönhet hon är finns alla möjligheter att återge henne sina forna glans. Hon står uppställda på stöttor som givetvis ingår i köpet.

Båten är utmärkt för den som kan tänka sig en del arbete för att sedan kunna avnjuta en vattennära upplevelse och känsla i rodret.

Mer om denna one off båt och dess historia: http://scampiiw26.blogspot.se/
Pris 20 000 kr inklusive ev. moms

För mer information kontakta
Säljare Marcus Hultberg 
Postadress Malmö 
Telefon 0705712007 
Hemsida scampiiw26.blogspot.se/ 

Eller kontakta säljare genom att fylla i formuläret nedan.