Säljes

Segelbåtar

datum:
2018-07-01
region:
Södermanland
kategori:
Segelbåtar
Pris: 4 321 kr

Hurley - 22 - 1969

Komplett segelbåt, men saknar roder. Ett klipp för den som vill fixa med detta då fin utombordare, solcellspanel och massa mer slumpas bort.

Mycket omvårdnad och fix har lagts på Elite (tidigare Fenja). Helt ny el dragen 2016 och fullt fungerande batteri. Ny solcellspanel installerades 2017. Båten är fullt utrustad för segling med Boding storsegel och genua, förtöjningstampar, bojtamp och ankare.

Fin 2-takt Mercury Sailpower 4 hp (2005) med extern bensintank med full tank som ingår! Motorn går som en klocka och startar alltid snällt. Förlängningsskaft ingår så det går alldeles utmärkt att köra båten från sittbrunn, även utan roder.

Eventuellt kan en Lowrance HDS 5M kartplotter med kartor för Mälaren + Stockholm medfölja, lite beroende på bud. Köptes ny 2013 och är i kanonskick.

Två fullängdskojer samt en förpik för en vuxen + ett barn, givetvis med dynor. Liten köksdel med vask och två manuella pumpar, sjövatten och dricksvatten - den sista har vi aldrig använt) . Tvålågigt gasolkök, gasoltuben följer med, installerad i stuvutrymme i sittbrunn.

Det här med rodret... Ett problem med Hurley 22:or är att de som original har ett rör av galvaniserat stål till rodret och det behöver så småningom bytas till ett rostfritt rör.
http://www.hurleyownersassociation.co.uk/pages/rudder.htm

Tyvärr hann vi inte byta ut röret innan det värsta tänkbara inträffade och vi tappade rodret under seglingsturen i midsommarhelgen.
Att skaffa ett nytt roder och laga det blev ett för stort projekt för oss tyvärr.

Därför säljer vi nu båten i befintligt skick för en symbolisk summa, kom med ett bud. Eventuellt intresserade av byte mot något annat, typ begagnad 45-moppe i ok skick.

Elite är en komplett och segelfärdig segelbåt i gott skick för sin ålder för den som kan fixa med nytt roder.
Tips: I Facebookgruppen "Hurley 22" har jag fått kontakt med en som har ett roder till salu.

Längd 6,70, bredd 2,26.
Fler bilder kan skickas vid intresse.
Båten kan hämtas i Mariefred under vecka 27.
Pris 4 321 kr inklusive ev. moms

För mer information kontakta
Säljare Maria E 
Postadress Mariefred 

Eller kontakta säljare genom att fylla i formuläret nedan.