Säljes

Motorbåtar

datum:
2022-04-03
region:
Stockholm
kategori:
Motorbåtar
Pris: 85 000 kr

Krabat - 740 - 1973

Mycket välhållen klassiker från 1973!

Krabat 740 byggdes av bröderna Janssons Båtbyggeri i Östhammar och var ett svar på den omåttligt populära Albin 25.

Båten är renoverad löpande genom åren, framförallt motorn Volvo AQ 130c (B20) med dubbla Solex som fick mycket uppdaterat för ca 10 år sedan. Men en hel del saker är också original, som de vackra ruffarna i mörk teak eller det blanka gräddvita skrovet.

Det finns mycket att berätta om denna gamla pärla som nu behöver någon som har tid att ge henne den kärlek hon förtjänar. Som med gamla båtar finns saker att göra om man har tid och lust, en del trädetaljer behöver ett lyft, hastighetsmätaren behöver ses över, småsaker här och där.

Krabat 740 har så kallat halvplanande skrov och besinmotorn drar ca 10l per timme i marchfart 8 knop.

Detta är en båt för familjen där 4 personer bekvämt kan leva och bo en vecka till sjöss. Gott om förvaring, kök (sjövatten), färskvattentank, toalett, kyl, gssolkök, fotogen-värmare och skafferi finns tillhands.

Krabaten är en kompakt, härlig och välkonstruerad båt för sin tid. "Våna" är förmodligen en av få som finns kvar i detta skick!

Båten säljes komplett med bockar och täckställning (2021). Jag har ingen brådska att sälja utan inväntar rätt köpare som har passionen och förståelsen för gamla båtar.
Pris 85 000 kr inklusive ev. moms

För mer information kontakta
Säljare Andreas Ellhar 
Postadress Stockholm 
Telefon 0736421081 

Eller kontakta säljare genom att fylla i formuläret nedan.