Säljes

Segelbåtar

datum:
2022-06-23
region:
Stockholm
kategori:
Segelbåtar
Pris: 89 000 kr

Sveakryssare - 1975

Efter ca 8 år är det dags för oss att låta någon annan ta hand om Alida.

Svean är en underbar båt att segla och bo i. Lång och snabb med gott om segelyta, om du vill segla henne så. Stor och trygg med bra ytor att bo på, om du föredrar det. Vi har seglat henne både som familj med två barn, och med flera vänner. Med fem kojplatser och gott om stuvutrymmen så har hon allltid känns rymlig och inbjudande.

Med sin stora sittbrunn, det ljusa sittbrunnskapellet (-10) och det praktiska Lagunbordet så blir Alida den naturliga samlingsplatsen när vi seglar med vänner i andra båtar. Badande görs med fördel från den utfällbara badplattformen i aktern med utfällbar stege, där såval barn som gamla lätt kommer upp efter ett dopp.

Segelgarderoben som vi har seglat henne med består bla av en rullfock, en rullgenua, en stor och en spinnaker allt i bra skick, samt en extra genua och en extra stor. Motorn är en Yanmar 2GM20F som går som en klocka, framförallt sedan startbatteriet byttes -18 och och startmotorn -21, och den har noga servats årligen enligt instruktionsboken. Alida har ca 30 l dieseltank och ca 65 l vattentank. 2 förbrukningsbatterier och 1 startbatteri som dels kan laddas med landström, dels av motorn och dels av solcellen på rufftaket. Isolerade kretsar så motorn kan vid behov startas på förbrukningsbatterierna, men förbrukningen kan inte ta slut på startbatteriet. Himla fiffigt.

Alida har kök med vask, dubbla pumpar för sjö- resp färskvatten, 2-lågig gasspis inkl ugn med gas-tuben i ett av stuvfacken, kylskåp som går på egen krets (dvs kan lämnas på under soliga somrar), soptunnan ute i stuvfacket nås bekvämt via en lucka i köket, klurigt uppfällbart sideboard för ökad arbetsyta vid matlagning, rymlig låda för alla sjökort, toalett (-17) med däckstömning och vattenburen POD-värmare (-07). Tidigare ägare har tom utrustat henne med en 220V inverter vilket är oväntat praktiskt. I sittbrunnen finns även ett sjukt användbart USB-dubbeluttag som lätt laddar och driver en platta och en telefon, samtidigt.

Båten ligger just nu på land på VSS på Hundudden, och båthuset och vaggan ingår naturligtvis. Vid försäljning så kommer jag kommer sjösätta henne med er och hjälpa till med riggningen. Båtplats i klubben ingår inte. Hon är inte bottenmålad då jag vet att vissa (som jag) föredrar att ha det så.

För mer information om Sveor: https://www.sailguide.com/batfakta/sveakryssare
Pris 89 000 kr inklusive ev. moms

För mer information kontakta
Säljare Erik Sandström 
Postadress Huddinge 
Telefon 0709200750 
Hemsida www.sailguide.com/batfakta/sveakryssare 

Eller kontakta säljare genom att fylla i formuläret nedan.