Säljes

Segelbåtar

datum:
2019-08-05
region:
Stockholm
kategori:
Segelbåtar
Pris: 175 000 kr

Skärgårdskryssare 75 - Skärgårdskryssare 75 - 1905

Skärgårdskryssare 75 kvm, s/y Måsen, ritad av Axel Nygren och byggd av August Plym. En härlig båt att spendera sommaren i skärgården i och en mycket god seglare. Måsen kom 3:a vid OS-seglingarna i Nynäshamn 1912. Hon var KSSS lottbåt när hon byggdes 1905. En klenod och omnämnd frekvent.
Måsen är vacker, lättseglad och snabb. Hon har den välbevarade originalinredningen kvar som är stilig och funktionell. Denna jakt är gjord för äkta skärgårdssegling i goda vänners lag eller med familjen. Jag har seglat många härliga år med hela min familj med barnen i olika åldrar. Skrovet har ett långt överhäng i förskeppet vilket gör att det är lätt att gå iland på de flacka vackra klipporna i det yttersta havsbandet. Dessutom seglar hon om det mesta!
Till bekvämligheterna hör spis, kylskåp, dricksvattentank, diskho och ett rymligt skafferi, 4-6 kojer, sittbrunnstält (s k supstuga) mycket bra att ha både för regniga och väldigt soliga dagar, mm mm. Inombordsmotor med segelbåtsdrev.
Renoveringar i urval:
Nytt däck, nyrenoverad ruff, ny akterspegel, nya bottenstockar, nytt roder, nya spant och en hel del annat. Du får gärna höra av dig om du vill ha mer information eller fler bilder.
Allt fungerar, det är bara att kasta loss och segla iväg!
Båten ligger i Tyresö/Visvass

12.38 x 2.98 x 1.72 m
Fullatte storsegel
Kryssfock
Genua
Spinnacker

Skerrycruiser
Träbåt
Segeljakt
Scherenkreutzer
Pris 175 000 kr inklusive ev. moms

För mer information kontakta
Säljare Mikael Hultgren 
Postadress Älta 
Telefon +46709704610 

Eller kontakta säljare genom att fylla i formuläret nedan.