Säljes

Segelbåtar

datum:
2019-08-11
region:
Skåne
kategori:
Segelbåtar
Pris: 1 950 000 kr

Malö - Malö 39 Classic - 2001

Malö 39 (41.5) Classic

Malö 39 Classic är en stor "39-fotare" i absolut högsta Orust kvalitet.

Denna fina Malö 39 Classic från 2001 är en underbar båt för det seglande paret eller familjen.

På Malös lite sedvanligt lågmälda sätt är båten i själva verket nästan 42 fot lång. Med den positiva aktern (Classic) har båten ett rejält akterdäck under vilket ett stort stuvutrymme finns för t.ex. livflotte. På flera sätt ger detta aktersittbrunnsbåtens fördel med en djupare och större sittbrunn jämfört med en mittsittbrunnsbåt, samtidigt som Classic-versionen akterdäck ger en båt med gångbord runt hela båten, något som gör det både enkelt och säkert att röra sig på däck. Ytorna är lagda med vackraste teak, vilket både ger halkskydd och är vackert att titta på.

Detta exemplar har specialbyggts med fem öppningsbara fönster (ventiler) på varje sida i överbyggnaden för ytterligare ljusinsläpp samt Malös nya vita färg på skrov och överbyggnad samt mörkblå dekorlinjer. Detta blev standard på den senare tillverkade Malö 40.

Sittbrunnen har Malös numera legendariska lösning med en targabåge som ger möjlighet till en mycket praktisk, funktionell och säker lösning för storskotet, samtidigt som den fungerar som stöd för både sprayhood och sittbrunnskapell. Resultatet blir en stor sittbrunn som dessutom är enkel att anpassa till vädret utan att känslan av rymd och runtomsikt går förlorad.

Som alltid på Malö är inredningssnickerierna och detaljkvaliteten av absolut högsta kvalitet. Här har inte en enda rationaliserande genväg tagits, hantverket är bländande med vackra rundningar och passningen både vad det gäller mått och träets ådring är i särklass. Att dessutom allting sitter där det skall och att all utrustning ombord är från de bästa tillverkare varvet kunde uppbringa gör känslan av både stolthet och trygghet påtaglig.

Salongen är mycket rymlig och har en flexibel matplats om babord med Malös eleganta bord som enkelt går att förvandla till ett större matsalsbord. På styrbords sida finns två bekväma fåtöljer med en mindre "bar" emellan.

På samma sätt som resten av båten är båten pentry rejält och har all den stuv och utrustning som behövs för livet ombord. Toaletten är givetvis inredd i de bästa materialen så att den både är snygg att se på men också tålig och lättskött.

Här finns ankarspel fram, en stark 4-cylinders diesel från Yanmar (4jh4), elvinschar från Andersen m.m., listan är lång.

En helt igenom fantastisk båt i fantastiskt skick, friborden och teakdäck utan tecken på slitage, interiören i nära nyskick. CE-certifierad.

Båten förvaras förvaras inomhus under vintersäsong.


Fakta:
Löa: 12,65 m (41.5 fot)
Lvl: 10,50 m
Bredd: 3,83 m
Djup: 1,87 m
Deplacement: 9 500 kg
Kölvikt: 3 600 kg (Bly)
Motor: Yanmar 54 Hk. 1xxx timmar
Bränsle: 260 L (diesel)
Vatten:455 L
Varmvatten: 40 L
Septiktank: 70 L
Masthöjd:17,90 m

Utrustningslista mailas vid seriöst intresse.

Begärt pris: SEK 1 950 000:-
Pris 1 950 000 kr inklusive ev. moms

För mer information kontakta
Säljare Bertil Sjölund 
Postadress Jonstorp 
Telefon 0705957376 

Eller kontakta säljare genom att fylla i formuläret nedan.