Säljes

Motorbåtar

datum:
2020-08-14
region:
Stockholm
kategori:
Motorbåtar
Pris: 35 000 kr

Myra - 20 - 1967

Myra 20, snipa i fint skick!

Söker du en mysig och ekonomisk båt (ca 3l per timme marschfart) för dagsutflykter - och inte har bråttom - är detta båten för dig!

Välbevarad och fullt fungerande klassisk snipa, Myra 20 av plast från 1967. Båttypen ”snipa” har sina rötter i skandinavisk båtbyggartradition som sträcker sig tillbaka till vikingatiden.

Denna Myra 20 har renoverats etappvis genom åren men ändå behållt sitt grundutförande och charm. Hon drivs av en tvåcylindrig bensinmotor, Albin o21 som restaurerades 2012. Motorn har förövrigt ett karaktäristiskt och härligt ”tuff, tuff”-ljud som många än idag förknippar med svensk sommar.

I min ägo har båten fått nya sidorutor bak i den lilla ruffen, ny vindruta, ombyggt och nytt bränslesystem inkl tank. Nyrenoverad förgasare med flottör i mässing (den gamla varianten i plast hade en tendens att svälla och fastna) Nya sidolanternor i tidstypisk stil. Ny gösstake, också den i äldre stil. Jag har även låtit sy upp ny klädsel till madrasserna samt gardiner. Samtliga saker har gjorts mellan 2017 och 2020.

Utöver ovan nämna saker har båten fått regelbunden service varje år med ny olja i både motor och backslag. Diverse slip- och lackeringsarbeten av trädetaljer i inredning och på däck likaså.

Självklart finns det saker att fixa, som med alla gamla båtar. Skrovet är lite repigt och skulle må bra av en ommålning. Bottenfärgen är godkänd och helt fri från gifter (uppmätt vintern 2019). I övrigt är det mest mindre detaljer, helt beroende på hur petig man är.

30-släp för uppställning eller transport medföljer. Likaså tampar, fendrar, dragg, paddel och cd-stereo. Jag säljer båten (min allra första) då vi helt enkelt är i behov av en större.
Pris 35 000 kr inklusive ev. moms

För mer information kontakta
Säljare Andreas Ellhar 
Postadress Stockholm 
Telefon 0736421081 

Eller kontakta säljare genom att fylla i formuläret nedan.